O67 | iCollege | KIT FIS VŠE Praha | iinfo

pátek 4. května 2012

Pět set mil, možná o trochu víc

Naprosto skvělá historka pro geeky, kterou uvádí Jason Kottke:
I was working in a job running the campus email system some years ago when I got a call from the chairman of the statistics department.

"We're having a problem sending email out of the department."

"What's the problem?" I asked.

"We can't send mail more than 500 miles," the chairman explained.

I choked on my latte. "Come again?"

"We can't send mail farther than 500 miles from here," he repeated. "A little bit more, actually. Call it 520 miles. But no farther."
Nepřehlédněte, že si musíte prokliknout link na začátku textu, abyste si mohli přečíst druhou půlku příběhu a pointu. Skvělé a jedinečné - LOL!

Kottke.org: "We can't send email more than 500 miles"

Takhle řeší potenciální spory opravdoví frajeři

Bravo, Seznam!
Seznam stranu chválí, že si vybrala pro inspiraci to nejlepší z českého internetu. Jak ale upřesnil výkonný ředitel společnosti Michal Feix, firma je připravena bránit autorská práva:

„V tomto konkrétním případě bych chtěl zdůraznit, že k žádnému zcizení kódu nebo našich databází ze strany Pirátské strany nedošlo, takže my v tuto chvíli nemáme žádnou ambici spouštět nějaké intergalaktické právní války s Pirátskou stranou. Bereme to jako úspěšný marketingový tah Pirátské strany a tak to i vyhodnocujeme. Nechceme se tomu do budoucna už dále více věnovat,“ řekl Feix s tím, že Seznam je dobrým originálem a piráti vytvořili jeho horší kopii.

(...)

A jak celý případ „kopírování“ webu skončí?

„My jsme se rozhodli v rámci té recese to celé dovršit v tom duchu, že jsme se rozhodli logo Pirátské strany, které mají na svých nových stránkách, překreslit v našem fontu a dáme jim ho k dispozici k užití,“ odpověděl s úsměvem výkonný ředitel Seznamu Michal Feix.

Český rozhlas Seznam: Intergalaktická právní válka s piráty nebude, nakreslíme jim jejich logo naším fontem
via @rozanek

Co by se mj. dalo zlepšit v GUI iOS

Každý ví, že neradno rozpoutávat diskuse o tom, který operační systém / GUI / telefon je lepší. Přesto k tomu dochází a výjimečně to bývá i zajímavé, jako tentokrát u Borka Bernarda:
Snažil jsem se iOS používat asi 14 dní a v tomto zápisku bych chtěl shrnout, co se mi na tom nelíbilo a proč jsem daleko spokojenější s Androidem.
Dobré je, že nejen článek, ale i navazující diskuse (prozatím) se drží ve věcné rovině.

Apple je v oblasti GUI velmoc. O to záslužnější je upozorňovat na její chyby. Obě hlavní námitky BB (chybějící tlačítko Zpět na nekonfigurovatelná klávesnice) jsou určitě relevantní.

Komentář Petra Staníčka
obecně vzato platí (a jak!), nevím ale, zda se hodí právě pro tento případ. Přinejmenším to tlačítko Zpět bych v iOS ocenil taky, lepší zoomování v browseru rovněž...

Borek Bernard, DevBlog: Proč se mi iOS používá hůř než Android