O67 | iCollege | KIT FIS VŠE Praha | iinfo

sobota 14. ledna 2012

Dvakrát fotky o Bělorusku

Ne „dvakrát z Běloruska“, protože první sada je nafocená na Sibiři. Roli modelky v ní hraje BelAZ-75600, impozantní náklaďák pro povrchové doly. Vyrábí se v Žodzině u Minsku. Krasavec, že?

Druhá sada se jmenuje „Běloruská vesnice před černobylskou katastrofou a po ní“. Obsahuje fotky pořízené jednak v letech 1980 - 1982, jednak 1990 - 2000. Kdybyste mě zabili, nepoznám, které jsou které.




Instapaper na Kindle

Podrobný návod, jak používat Instapaper na čtečce Kindle. Pokud tyhle dvě věci máte, rozhodně nepřehlédněte.

Nový free nástroj pro GTD od českého vývojáře

Pavel Šuchmann vytvořil a dal volně k dispozici originální aplikaci pro GTD (úkoly, poznámky, vzkazy, týmovou organizaci).
Aplikace byla určena i zaměstnancům bez znalosti GTD, tedy implementovat projekty, akce a kontexty nepřicházelo do úvahy. Chtělo to jednoduchý nápad stravitelný i pro "neajťáky." A tak vznikly nástěnky plné lístků, ty totiž nevnucují uživateli žádnou konkrétní ideologii.(...) Základním prvkem je lístek na nástěnce, jenž může a nemusí být úkolem ke zpracování. (...
Vypadá to vtipně a pěkně, přeju Pavlovi hodně uživatelů a hodně zpětné vazby od nich.

Lépe než špatně je pořád ještě špatně

Chybami se člověk sice učí, ale špatně, říká Marek Prokop.
(...) Když vidím špatný příklad, hned mne napadne to udělat lépe. V tomhle oboru jsou jen špatné weby, udělám jeden lépe. O tamtom jsou jen špatné články, napíšu lepší. Jenže uděláte-li něco lépe než špatně, bude to… ehm, jak to říct… lépe než špatné a ani o fous lepší.

Proto mám raději dobré příklady a nejraději se učím z těch nejlepších. Jedině tím, že vylepším nejlepší, mohu vytvořit to nejlepší.

Je iPad osobní počítač, nebo není?

Protože kdyby byl... jen se podívejte:

Pořádně by to zamíchalo statistikami o prodeji PC a Apple by byl s velkým náskokem jejich největším výrobcem.

Nejlepší Windows pro Mac (i pro iOS): OnLive Desktop

OnLive Desktop je cloudová aplikace, která umožňuje provozovat Windows na dálku na libovolném počítači, což dává smysl hlavně tehdy, když je na lokálním stroji nemáte.
The app also doesn’t require you to own a copy of Windows, as do Mac virtualization apps like Parallels and VMware. Windows 7 is already set up and running on OnLive’s remote servers. All you have to do is sign up for a free OnLive account (or use an existing one if you already signed up for OnLive’s gaming service) and connect
Na OnLive Desktop je předinsntalovaný Word, Excel a PowerPoint 10, Windows Real Player a ještě nějaké maličkosti. Sami si tam nemůžete doinstalovat nic. Pro příležitostné uživatele MS Office na Macu tím v podstatě odpadá nutnost si ten dobrý, ale drahý software kupovat. OnLive Desktop je zadarmo.

A je k dispozici také jako aplikace pro iPad (jen v americkém App Store). O jiné iOS aplikaci se stejnou funkcionalitou jsem se zde zmínil před několika dny.

OnLive je známý provozovatel her v cloudu. Hry lze spustit na libovolné platformě, která má browser. Aplikovat stejný přístup na desktop je naprosto logické, ostatně virtualizace desktopu není žádná nová věc. Obchodně se zde otevírá mnoho možností, jak věci uspořádat, balíčkovat a prodávat.