O67 | iCollege | KIT FIS VŠE Praha | iinfo

úterý 6. března 2012

Kdo, když ne ti nejlepší?

Zrovna před pár dny jsem přemýšlel o lidech, kteří dělají odbornou publicistiku v oblasti počítačů a telekomunikací. A napadlo mě, že jestli bych mezi nimi dnes někoho označil jako nejlepšího (jakkoli je těžké něco tak neurčitého poměřovat), pak by to byl Ondřej Malý z Hospodářských novin. A hleďme.
Redaktor Hospodářských novin Ondřej Malý míří do rady Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ). Oznámil to na tiskové konferenci ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba, který tento svůj návrh představí ve středu vládě. Podle [něj] jde o další krok, jak zlepšit situaci v ČTÚ.
Možná. Možná taky jde o způsob, jak umlčet kritika. Články Ondřeje Malého a jeho televizní vystoupení k tématu regulace telekomunikačního trhu byly pro ČTÚ a MPO hodně nepříjemné. Hoďme tedy na hocha spoluzodpovědnost, řekli si nahoře.

Ondřej Malý je může převézt a udělat jim tam pořádný průvan. Přál bych to jemu i nám spotřebitelům. Ale zrovna tak se může stát, že přijdeme o výborného, kriticky myslícího a pracovitého novináře a výměnou získáme průměrného úředníka, který má dobrou vůli, ale svázané ruce.

Protože zatím jediným novinářem, který se v politice opravdu prosadil k dobru svých spoluobčanů, byl — obávám se — Winston Churchill.

iHNed.cz: Ministr chce redaktora HN Ondřeje Malého do vedení ČTÚ. Má tlačit na nižší ceny volání