O67 | iCollege | KIT FIS VŠE Praha | iinfo

pátek 13. července 2012

iHNed sloupek 13/7

Můj týdenní sloupek pro iHNed. Témata: Microsoft/aQuantive, Amazing Alex, cenzura internetu v Rusku, česká aukce na volné kmitočty a nezbytný registr vozidel.

Týden Petra Koubského: Některé zprávy zastarají, jiné vyvolají zbytečné haló

Alan Hollinghurst: Linie krásy

Chodník už místy uschl, ale nebe vypadalo hrozivě a hnaly se po něm mraky. Vysoké bílé fasády tlumeně zářily. Napadlo ho, že test bude pozitivní. (...) Zkoušel si tu hrůzu rozumově vymluvit, ale její vábení bylo příliš originální a silné. Skrývala se v jeho nitru, ale i okolní svět, zaparkovaná auta, projíždějící taxík, kostekní věž za stromy byly jiné, jakoby obnažené. Nick si připadal jako v rauši, jen bez onoho vědomí, že je to jen hra. Motorkář odnaproti vydusal ze dveří a začal se věnovat svému stroji. Nick se na něj zadíval a pak pohled odvrátil v žalu, který se ho zmocnil, zaléval ho a vyděloval. Ten člověk pro něj nemohl udělat vůbec nic. Ani nikdo z jeho přátel ho nezachrání. Přišel čas a oni se tu zprávu dověděli tam, kde zrovna byli, v určitém okamžiku svého denního rozvrhu, který pokračoval i pak.
Moje recenze na Goodreads: Linie krásy

Rychlé šípy 2012

Jakub Havelka aka Koisny kreslí a píše moc pěknou parodii na Rychlé šípy. Zatím se dokonce i docela drží původního sledu příběhů. Hlášky jako „Navigon zklamal! Měl tu být průchod!“ nebo „Pojďme naše nové přátelství oznámit na Facebook!“ jsou parádní.

„...mají všeobecný přehled zouváku na fusekle“

Štefan Švec dosti brutálně recenzuje Sedláčkovu Ekonomii dobra a zla:
Je-li Tomáš Sedláček hvězdou mezi ekonomy, členem NERVu a hlavním makroekonomickým stratégem ČSOB, musí se intelektuální úroveň ostatních ekonomů pohybovat někde mezi Ivetou Bartošovou a planktonem.
Štefan Švec, Britské listy: Jsou ekonomové podlidi?