O67 | iCollege | KIT FIS VŠE Praha | iinfo

úterý 20. března 2012

GiTy dávno není GiTy

V září 2010 svolali jako jediní dva akcionáři valnou hromadu, která schválila přejmenování JVS Group na GiTy Group. Pak z firmy zmizeli do Gating Services, odštěpené od GiTy. To vypadá jako slušná odměna za účast a firma je kapitolou samou pro sebe, věnuje se podobnému byznysu jako GiTy a s nulovou zkušeností a minimálním profesionálním zázemím si už stihla přičuchnout k zakázkám v České televizi, v pražském Dopravním podniku, pražské Technické správě komunikací nebo v Nemocnici na Homolce.

V GiTy Group se mezitím jediným akcionářem stala společnost Whyte Finance Ltd. s poštovní schránkou v Londýně. Kdo přesně za ní stojí, už zjistit nelze. Jejími jedinými akcionáři jsou totiž půl na půl dvě firmy ze středoamerického Belize Hawick International S.A. a Shearings Company Limited. A jak známo, Belize je stát s vůbec nejpříznivějšími podmínkami pro zakládání offshore společností. Kromě nulových daní je zde pro schiebery z celého světa lákavá zcela skrytá identita akcionářů.
Zajímavé. Od té doby, co nejsem IT novinářem se zpravodajskými povinnostmi, jsem tyhle věci přestal sledovat. Girstlovy by mělo mrzet, že ta firma pořád nese jejich jméno.

Motejlek.com: Nebezpečná firma GiTy z Belize

Koneckonců, tohle je v dnešní době kumšt

Deset Čechů se přihlásilo do výběrového řízení, ve kterém ministerstvo vnitra hledá tak zvaného digitálního šampiona. Jsou jimi František Fuka, Ivan Kuckíř, Milan Šorm, Petr Mrázek, Jan Svěrák, Martin Kohout, Lukáš Termer, Pavel Čurda, Taťána le Moigne a Ondřej Filip.
Buď to je překlep, anebo je digitální šampión už teď jasný:


Česká média: Digitálním šampiónem chtějí být i šéfka českého Googlu Taťána le Moigne a výkonný ředitel CZ.NIC Ondřej Filip