O67 | iCollege | KIT FIS VŠE Praha | iinfo

pondělí 23. ledna 2012

Jak zveřejnit čistě obrázkovou prezentaci

Dobrá prezentace má obsahovat málo slov. Klidně se obejde bez jediného písmenka. Potíž je v tom, že pak funguje jen naživo. Když ji vyvěsíte například na Slideshare pro poučení a potěšení budoucích generací, máte problém - nedává to žádný smysl.

Užitečnou radu, jak to řešit, nabízí Jeanne Trojan:

Světové statistiky v reálném čase

Tohle musíte!! vidět. Za přesnost bych ruku do ohně jistě nedal, ale v hrubých rysech to sedí a působivé to je velice.


Konference o aktuálním stavu e-governmentu u nás

Navzdory velmi neatraktivnímu názvu by konference Přístupy k řízení IT architektur a center sdílených služeb ve veřejné správě měla být — dle mého předběžného odhadu — dobrá. Jistěže ne pro každého; jen pro ty, kteří potřebují být v obraze, pokud jde o nejnovější vývoj věcí v českém e-governmentu. (Což je zamotaná věc, ten vývoj, i ten e-government.) Já v tomto obraze být potřebuju a na konferenci jsem se už přihlásil.

Rád se tam také dozvím víc o jednom z partnerů konference, projektu Restart, což je, jak o sobě sami uvádějí, „informační a pracovní platformy určená všem zájemcům o 'restartování' Česka”. (Nevím, zda by nebylo lépe Česko přeformátovat než restartovat.) Spolupracuje s nimi mj. Jiří Voříšek a Daniel Münich, což vypadá jako dobré doporučení, ale zatím těžko soudit.

Sibiřský masakr bezmotorovou sekerou

Bojová umění v Rusku, amatérská verze. Obrázky převážně srandovní.