O67 | iCollege | KIT FIS VŠE Praha | iinfo

úterý 13. března 2012

Obálky k Lolitě

Je jich tam mnoho, jedna lepší než druhá. Mně se líbí tahle.

Michael Silverberg (na blogu Imprint): Recovering Lolita

„Somewhat true“

Almost one-third of Americans believe the ancient Mayan prediction of global calamity this December is “somewhat true,” according to a recent National Geographic poll.
Jedna věc mi v souvislosti s tím mayským kalendářem opravdu dělá starost: že se totiž v prosinci nebo i dřív vyskytne různě po světě pár jedinců natěšených na konec světa tolik, že mu zkusí trochu pomoci. Na Manhattanu nebo tak někde bych 21. 12. opravdu nechtěl být.

James Randi pro Wired - America, the Beautiful (And Nutty): A Skeptic’s Lament

Paul Graham o tom, jak konkurovat Googlu

A vypadá to jako docela použitelná rada... tedy, v té nejobecnější rovině:
The way to win here is to build the search engine all the hackers use. A search engine whose users consisted of the top 10,000 hackers and no one else would be in a very powerful position despite its small size, just as Google was when it was that search engine. And for the first time in over a decade the idea of switching seems thinkable to me.

Since anyone capable of starting this company is one of those 10,000 hackers, the route is at least straightforward: make the search engine you yourself want. Feel free to make it excessively hackerish. Make it really good for code search, for example. Would you like search queries to be Turing complete? Anything that gets you those 10,000 users is ipso facto good.
Celý esej je skvělý a přečíst si ho prostě musíte; skvělý včetně té úvodní pasáže připomínající film V kůži Johna Malkoviche. Návrh služeb a produktů, do nichž byste se mohli pustit, ale neuděláte to, protože vypadají naprosto nepřístupně. A co když jen vypadají?

Paul Graham: Frighteningly Ambitious Startup Ideas

Nokia mapy jsou na iPhone i Androidu

Bohužel ne jako nativní aplikace, načítají se (u nás) pomalu a všelijak zlobí. Kdyby se dovedly chovat jako na Nokiích, bylo by to velmi pěkné. Za vyzkoušení přesto stojí: m.maps.nokia.com.

TechCrunch: Nokia Maps Arrives On iOS & Android (But Only As A Web App)