O67 | iCollege | KIT FIS VŠE Praha | iinfo

pondělí 7. května 2012

Moredays - designový organizátor pro iOS a web

Organizátor života - protože on to není ani kalendář, ani úkolníček, ani poznámkový blok, ale tohle všechno a ještě leccos navíc - jménem Moredays je designově nejkrásnější soft tohoto typu, jaký jsem kdy viděl.


Vybízí k lehkosti, ke hravějšímu přístupu k životu. Vysloveně povzbuzuje, abyste si neoddělovali soukromý a pracovní život. Ideální diář pro člověka, který diáře nenávidí.

Vytvořil ho tým vedený Filipem Molčanem. Je mi líto, že ho asi nebudu používat. Stejně jako je mi občas líto, že nemám místo auta elektrokolo. Jestli jste svými zvyklostmi, závazky a kompatibilitami méně sešněrovaní než já, jděte do toho. Moredays je nativní aplikace pro iPad (brzy prý i pro iPhone) a zároveň webová aplikace. Dá se synchronizovat s Google (kalendář, mail, kontakty) a s Evernote, má propojení na sociální sítě. Ukazuje jednu z cest, kam se může ubírat soft na tabletech: základní funkčnost a hodně designu, ne naopak.

Večírek na konci světa

A takových apokalyptických party tou dobou bude...
Jaké je nejideálnější místo pro ohlášený konec světa? Přece protiatomový kryt. A kdo je nejidálnějším organizátorem téhle akce? Samozřejmě geekgirls z FAN BASE.
Jako fór dobrý, jen ve mně stále sílí obava, aby se někdo nerozhodl, že tomu konci světa trochu pomůže. Ať už v rozměru večírku, městské čtvrti nebo ještě větším. Protože - když stejně končí svět, tak co už. Novoroční ohňostroj také mnozí nedočkavci odpalují před půlnocí.

Konec světa by FAN BASE