O67 | iCollege | KIT FIS VŠE Praha | iinfo

čtvrtek 15. března 2012

Sparrow konečně na iOS

Konečně! Na tuhle aplikaci jsem se dlouho těšil. Mailový klient Sparrow je na Mac OS výborný, doufám, že iOS verze taky nezklame.


Bude Brit vydán do USA kvůli linkům na nelegální obsah?

To teď záleží na britském ministerstvu vnitra, které rozhodne o žádosti amerického soudu - velmi pravděpodobně kladně.
O'Dwyer's site was a "linking site" that did not host infringing content itself, and his lawyer compared it to Google, which also links to copyrighted content. TVshack did do things like show lists of the most clicked-on links (surprise: most were copyrighted TV shows), however, and the proportion of offending links appears to be much higher than at a search engine like Google. US lawyers argued that O'Dwyer had personally promoted links to infringing content, too.

O'Dwyer's site did not appear to violate UK law, and O'Dwyer's servers weren't located in the US. This alone poses no problem to an extradition claim; courts have recognized for centuries that a person can't simply sit in another jurisdiction and direct a harm into another jurisdiction without penalty.
Jak vypadaly O'Dwyerovy stránky, můžete vidět na screenshotu v TechCrunchi. Naživo už ne; teď je tam jen ta oficiální nálepka, kterou už známe z Megauploadu. Stránky formálně provozovala švédská společnost, jejich vzhled je poměrně profesionální a generovaly prý slušný reklamní příjem, což se všechno trochu tluče s mediálním obrázkem hravého studenta, který si jen tak něco zbastlil. Do průšvihu se definitivně uvrtal patrně ve chvíli, kdy mu americké úřady zabavily doménu tvshack.net, na což okamžitě reagoval přemístěním provozu na tvshack.cc.

Podstatné je na tom ale hlavně to vydání do Ameriky, což je v oblasti copyrightových deliktů tohoto rozsahu novinka. Popsaná situace může nastat i u nás, bez ohledu na to, že stránka typu TVshack by český zákon asi neporušovala (britský taky neporušuje).

Ars Technica: Copyright wars heat up: US wins extradition of college kid from England

Steampunková novela, kterou zatím nikdo nenapsal

Což je škoda:
Predating the launch of Sputnik by over a century, President Taylor’s task force, consisting of civil engineers and frontiersmen, constructs a rocket in the Californian wilderness, equips its payload with the most powerful camera known to humankind at the time - endowed with revolutionary colour-capturing capacity - and launches it skyward from the slopes of Mount Whitney.
Strange Maps: The First Satellite Map of California (1851)

Byword je už i na iOS

Jestli víte, co je formát Markdown a máte Mac, pak možná používáte Byword. Jestli k tomu ještě máte nějaké další iZařízení, pak vás třeba (tak jako mne) potěší, že Byword je ode dneška i ve verzi pro iOS.

Jde o minimalistický textový editor, v němž lze psát buď plain text, nebo zjednodušené HTML, což je právě ten Markdown. Sdílení souborů mezi zařízeními lze nastavit buď přes iCloud, nebo přes Dropbox, ta druhá možnost u mne zatím zlobí.