O67 | iCollege | KIT FIS VŠE Praha | iinfo

středa 18. července 2012

O spropitném

Čeští foodies se zlobí na autora tohoto názoru:
Czechs don’t tip! Well, they do, but in a different way. The practice here (note: please, bear in mind that we’re talking about pubs) is to round up the tab, usually to the nearest 10. For example, if you’ve had lunch or beers for 123CZK, pay 130 and everyone’s happy."
Myslím, že kritici přehlédli ono „we’re talking about pubs“, zatímco autor, podepisující se Pivní filozof, to zase poněkud přepískl s „everyone's happy“. Praxi toho, jak se platí ve „čtyřkách“ (zajímavé, pořád jim tak říkáme), ale popsal celkem přesně. (Pokud tam nezabloudí nějaký foodie.) Nicméně, typická útrata za těch pár piv bývá taková, že mezi zaokrouhlením na desítky nahoru a politicky korektními deseti procenty není zas takový rozdíl, pokud tedy neplatíte zrovna 89 korun. — Je jasné, že pracovníci v pohostinství nepatří mezi everyone who's happy, když někdo na webu ve světovém jazyce halasně nabádá, že v Česku stačí dát bůra.

Pivní filosof, The Prague Post: A tipping rant
Pivní filosof, The Prague Post: Pivní Manners

Žádné komentáře:

Okomentovat