Based on the principles of nano encapsulation, the drink is actually composed of millions of molecule-sized flavor capsules in it, which can be activated by microwave to release different flavors of particles, so as to endow the wine with different tastes and looks. The product is a part of “Next Nature” studio’s “Nano Supermarket”, a storefront of speculative nanotech products capable of being mass produced within the next ten years.
Zajímáte se přibližně o totéž co já? Dejte si svou denní dávku. ssssss
O67 | iCollege | KIT FIS VŠE Praha | iinfo
sobota 7. ledna 2012
Nanotechnologické víno
...mikrovlnka cinkla a pak se starý vinař pomalu rozvážně oběsil.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Na VŠ mi kamarád předváděl vliv mikrovln na chuť a vůni alkoholu. Například s domácí slivovicí to zacvičilo hodně. Zkoušeli jsme pak i louhování čaje, ale to už odbíhám. Pokud vím, žádná studie z toho nebyla, protože chuť se měří dost obtížně a s nějakou věrohodnou hypotézou nepomohly ani konzultace s profesory, ale rozhodně to fungovalo.
OdpovědětVymazatTřeba je "nano víno efekt" ta chybějící hypotéza a v nějaké míře se uplatňuje i v ne-nano nápojích :).
Zatraceně, nešlo o mikrovlny, ale ultrazvuk - pardon. Ale princip by to mohl být podobný.
OdpovědětVymazatVida, tak ona to žádná záhada není: http://fyzmatik.pise.cz/163426-ultrazvukova-uprava-slivovice.html
OdpovědětVymazatJen odvětrání rozpuštěných plynů.