O67 | iCollege | KIT FIS VŠE Praha | iinfo

středa 11. července 2012

Proč vypnou iGoogle?

Strategie Google při zavádění nových služeb je někdy dost chaotická, ale není to nic proti logice, kterou se řídí, když služby ruší:
iGoogle jsme spustili v roce 2005 – v době, kdy si nikdo nedokázal plně představit, jakými způsoby budou moderní webové a mobilní služby nabízet lidem osobní, na míru přizpůsobené informace v reálném čase. Dnes pracujeme s aplikacemi na platformách jako Chrome nebo Android a potřeba služby typu iGoogle se časem vytratila. Proto jsme se rozhodli provoz iGoogle postupně ukončit.
Jsem sám, komu se iGoogle líbí a používá ho jako startovací stránku v browseru? Žádné neštěstí to není, alternativ je už teď dost a jistě jich vznikne ještě víc.

Napřed jsem myslel, že se Google řídí úvahou „vypneme to, co nám generuje jen marginální traffic pro vyhledávač“. Spíš to ale bude „vypneme služby, kde nám o sobě uživatelé sdělují jen málo užitečných dat“.


4 komentáře:

  1. Nejste sám. Používám iGoogle od doby jeho vzniku jako svou homepage. Možná spíše ze zvyku, protože na té stránce nikdy nezůstanu déle než půl minuty, během které prolétnu očima hlavní informace, ale nějak k mému internetovému životu patří. Nevím, jaké alternativy jsou, znám jen Netvibes, ale nějak se k němu neumím vrátit (používal jsem ho kdysi a krátce)

    OdpovědětVymazat
  2. Pruda je taky v tom, že Google zde zahazuje práci i jiných vývojářů, kteří iGoogle věnovali svůj čas a peníze při tvorbě pluginů. Neřekl bych, že iGoogle postkytuje málo informací (např. ze screenshotu je patrné, že uživatel se zajímá o finance, nejspíše je z Prahy, má jistou inteligenci (vzhledem k tomu, co čte) a jako koníček má focení nebo něco s přírodou? - to přece není špatný .. není to jako informace ze sociální sítě nebo z hledání, ale je to další kamínek do skládačky.

    OdpovědětVymazat
  3. Taky toho lituju, je to moje startovací stránka...Teď abych se poohlédl po alternativách. Nějaká doporučení? Předem děkuji.

    OdpovědětVymazat
  4. Taky mi bude chybět. Startuji tam den.

    OdpovědětVymazat