O67 | iCollege | KIT FIS VŠE Praha | iinfo

sobota 26. května 2012

Pokus o malý český postmoderní skandál

Jan Stern tvrdí, že sedm knížek jeho esejů je jedna velká parodie.
Neměl jsem žádnou velkou vzdělanostní základnu, ale rozhodl jsem se, že splácám něco z toho, co jsem pochytil na fakultě o teorii médií a přidám něco psychoanalytického.
Řekl bych, že je zralý na psychoanalýzu. (A každý, kdo ty knížky bral jako vědu, kdo ostatně bere celou jejich tematiku jako vědu, by se měl dát vyšetřit taky. Což nemění nic na tom, že to je dobré čtení.) Ostatně, existuje ten člověk vůbec? A záleží na tom?

Rozhovor Bohumila Kartouse s Janem Sternem, Britské listy: Byl to jeden velký vtip. Ale neomlouvám se

2 komentáře:

  1. Jestli ten clovek existuje neni uplne jasne, ale magor to je dobrej.

    1. ten rozhovor s Kartousem neni rozhovor, ale napsal si to Stern sam a Kartous svolil tomu dat sve jmeno, protoze ma Sterna rad (i kdyz, pokud by ten rozhovor byl pravdivy, tak mu Stern lze 7 let a vypada to na stockholmsky syndrom)

    2. Vse je vysvetleno zde: http://blisty.cz/art/63582.html

    3. Nejvetsi hity, jak Stern posilajici vsem fotky mrtvol z koncentraku, nebo spamujici uplne vse vcetne Mordemyho blogu psychoanalyza.com, ale i muj brazilie.in, tam nejsou. Nove se zaregistroval pan Stern ze stejne Ip adresy na sazkar.net/forum pod dvema nicky Jan Stern a Petr Svec (skutecne Mordemyho jmeno), takze to cele vypada na propuknuti schizofrenie. Ono hrat si se symboly a tvarit se, ze je clovek nad veci, neni legrace.

    OdpovědětVymazat
  2. "Jak to bylo doopravdy" vysvětleno zde: http://janstern.cz/jak-vznikal-janstern-cz/

    OdpovědětVymazat